Mama  Safari
REJSEINFORMATION TIL FJERNE ØSTEN                

Rejseinformation til Thailand, Cambodia og Vietnam.  

Visum

Der kræves ikke visum til Thailand, når man er turist. Kun ved ophold længere end 30 dage skal man søge visum. I Cambodia kan man købe visum ved indrejse. Vær opmærksom på at embedsmændene ved overgangen kan være vældig korrupte. Det koster 1000 THB eller 20 USD, som omregnet er ca. 160 DKR, man udfylder en formular, og det er så det. Husk at medbringe et pasfoto, ellers tager de betaling for dette. Indrejse i Vietnam er visumfrit for danske statsborgere når opholdet er mindre end 15 dage.

Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter afrejse. Man skal betale udrejseafgift i Bangkok sidst 500 THB. Der er også udrejse afgift i Cambodia på 25 USD og også i Vietnam, der kender jeg ikke beløbet. Det kan være noget der ligner 25 USD. 

Det er bedst at bruge USD ved disse tilfælde. Insister på at betale med netop USD, så de ikke snyder i vekslingen.

Ved sidste besøg var det kun Cambodia vi skulle betale for at komme ud af landet.


Sprog

 

Man kan alle stederne klare sig med engelsk og fingersprog. Dog er det smart at have en ordbog hvis man skal udenfor turistområderne i Thailand. Det samme gælder i de andre lande.

 

Trafik

Der er venstretrafik i Thailand. I Cambodia og Vietnam er der højretrafik. Trafikken er meget kaotisk i alle tre lande, så pas på når du skal krydse gaden. Grønt lys for fodgængere betyder ikke, at du er fredet. 

Klima

 

I Thailand er dagstemperaturen i gennemsnit 31C om dagen og 22C om natten. Det regner ca.  
5 dage i november og kun en enkelt dag i december. Cambodias vejr er stort set magen til Thailands. Vietnam har det lidt anderledes, da det ligger nordligere. Her er dagtemperaturen ca. 22C og nattemperaturen ca. 15C. I december har de ca. 6 regnvejrsdage. Luften i Bangkok er meget fugtig, så det kan føles meget varmt. se i øvrigt  DMI's verdensvejr.

 

Penge

 

I Thailand bruges Bath.  I Cambodia kan vi også bruge Bath. Vietnams møntfod hedder Dong VND. Man kan ikke købe vietnamesisk valuta hjemmefra. THB kan med fordel købes hos Forex. Creditcards kan anvendes på større hoteller og forretninger. Også skræddere tager creditcards. ATM maskiner findes mange steder i Thailand.  se valutaomregner    

 

Drikkepenge

 

Der er ingen regel for at give drikkepenge. Dog synes jeg, at vores guide skal have lidt. På restauranter er 10% ok alle steder. På hoteller/skib læg lidt til stuepigen den første dag, eller endnu bedre, giv hende/ham dem i hånden. Så får du servicen, og ikke den næste gæst. Hvis man lægger pengene til dem, så husk at skrive en note til hende/ham, ellers kan de risikere at blive beskyldt for at stjæle.

 
 

Jeg anbefaler at medbringe

 

                             Et godt kamera eller video optager med masser af film/mem kort.

                            Oplader til batterier og lignende.

                           Multistik da ikke alle kontakter er som vores.

                           Myggebalsam, spray eller creme, lokalt købt i Thailand.

                           Læbepomade og sol creme.

                           Pengebælte.

                           2 kopier af alle personlige papirer, såsom pas, kreditkort, billetter, vaccinationskort samt oplysninger om, hvor kreditkort o.lign. kan spærres. Et sæt lægges i den indcheckede bagage, et andet i håndbagagen.

                            En plasticpose til at beskytte dit kamera mod støv og vand.


Beklædning  

Det tilrådes at bringe let bomuldstøj med. Bring ligeledes en hat/cap til at tage af for solens direkte stråler.

Medbring skjorter/bluser med lange ærmer for at forhindre myggene i at æde dig.

Medbring behageligt fodtøj. Husk at i Paladset og i Bådmuseet må man ikke have badesandaler på. Skuldrene skal være dækket og ligeledes knæene.

Det er billigt at få vasket tøj, så medbring ikke for meget. Til morgenmad og frokost kan man være iført shorts og t-shirt. Om aftenen skal man bære lange bukser eller nederdel.

 

Helbred

 

Der er ingen regel for, hvad man skal vaccineres eller have tabletter for i Fjerne Østen. Det tilrådes, at man har en gældende stivkrampevaccination (gælder i 10 år). Desuden anbefaler jeg en havrix mod Hepatitis A (smitsom leverbetændelse). Efter første vaccination holder den 1 år, men hvis man får en revaccination indenfor dette år gælder den 20-30 år. Smitsom leverbetændelse kan man få alle steder selv i Danmark. I Thailand behøver vi ikke malariaforebyggelse, men det skal vi i Cambodia og Vietnam. Jeg vil anbefale Malarone, men spørg din læge. Malarone er det dyreste men også det bedste, og desuden er der næsten ingen bivirkninger.
Husk at medbringe den medicin du bruger hjemme, og læg den IKKE i den indcheckede bagage. Hav den i håndbagagen. 

Drikkevand købes i flasker.

Husk at tegne en rejseforsikring, da det gule eller blå kort ikke gælder.

 

Elektricitet

 

Thailand har 220-240 volt så der er ingen problemer med omstilling af elektriske artikler,  dog er stikkene anderledes, så vi skal bruge en adapter.

   
Check-in og check-out

 

Indcheckning er normalt ikke før 14:00. Udcheckning er normalt 12:00. Vær opmærksom på, at hvis man ønsker at beholde værelset hele dagen, skal man bestille/betale det ved ankomst. Dette gælder alle steder, hvis nødvendigt.

Udvid din viden

Alle rejser - gode råd - vaccination mm.        http://www.vaccination.dk/Rejsemål/

Specielt for Thailand se dette link:    http://www.thaiwaysmagazine.com/contents.html

Specielt for Vietnam se dette link:    http://www.um.dk/da/menu/Borgerservice/FoerRejsen/Rejsevejledninger/Rejsevejledningvietnam

Specielt for Cambodia se link:    http://www.um.dk/da/menu/Borgerservice/FoerRejsen/Rejsevejledninger/RejsevejledningCambodia

Se også dette link for Fjerne Østen: http://www.fdm-travel.dk/asien