Mama  Safari
TSAVO VEST NATIONAL PARK    

Tsavo Vest National Park

Det samlede område Tsavo Øst og Vest National Park er verdens største vildt reservat, større end Wales i Storbrittanien  eller Jamaica i det Caraibiske hav. Det ligger ca. midt imellem Nairobi og Mombasa og det dækker 20.812 kvadratkilometer. Tsavo Øst er større og mere tør end Tsavo Vest og mindre besøgt.

I 1948, blev Tsavo officielt Kenya's anden national park, to år efter at Nairobi National Park blev erklæret dette. En kombination af tsetse fluer og mangel på vand havde afholdt dette store landområde fra at blive beboet af mennesker. Der er kun to permanente floder i dette uhyre store område, som starter sit liv på Kilimanjaro og den bliver i stor udstrækning suppleret af en kæmpemæssig underjordisk flod fra Mzima Springs. Den anden flod er Athi, som starter nær Nairobi. Krybskytter og tørke forårsagede uhyre nedgang af parkens elefanter og næsehorns bestand, men begge arter er nu i fremgang. Tsavo er en model national park i både layout og dyrenes og planternes forskellighed. Tsavo Vest har mere end  2000 kilometer velholdte vejrbestandige veje. God skiltning leder besøgende fra det ene naturlige under til det andet.


Tsavo West National Park's rapporterer at ringmærkede fugle er kommet så langt væk fra som ST. Petersborg og fra lande så langt fra hinanden som Europa og Oman. Bortset fra elefant bestanden er der mange løver – nogle utvivlsomt efterkommere af Tsavo’s menneskeædende løver. Blandt de mindre almindelige dyr finder man frynse-øret Oryx, girafantilope og mindre Kudu. I tillæg rovdyrene som includerer løve, serval kat, hyæne, leopard, gepard og ørkenlos. 

Tsavo West National Park's landskab domineres af gigantiske baobab træer, der har ry for at have levet i tusinder af år, de trives specielt væk fra bjergene. Efter regntiden, er Tsavo West National Park pyntet med hvide og pink farvede ipomea, som tilhører morgen glory familien, og akacie træerne er dækket af guilandere af hvide og pink blomster. Ørkenrosen, noget henad et miniature baobab træ, producerer fuschia pink blomster af en slående skønhed og på næsten alle tider af året.

Det er også muligt at foretage en tur til Chyulu Hills National Park, som støder til Tsavo West mod nordvest. Chyulu Hills er en af verdens nyeste bjergkæder; den seneste vulkanske top blev formet for kun 500 år siden. I en fire-hjuls-trækker kan man køre til toppen -Shaitani- fra Chyulu porten nær Kilaguni Lodge, og det er let at gå til hulerne på siden af vulkanen. Det er et åndeløst landskab af rasende vildskab og udsigten til Kilimanjaro gør det ubetaleligt. I den anden ende af  Tsavo West, i sydvest hjørnet, ligger Lake Jipe. Tvedelt af grænsen til Tanzania; den er favoritsted for fugleelskere og man kan leje både. Omkring søen er der en lille flok Grevy’s zebraer, som blev overflyttet fra Nordkenya dertil i 1977. 


Civet

Hulepindsvin

Sort næsehorn

Marabustorke på hælene

Klippespringer

Honninggrævling

Strudsemor med kyllinger