Lima og Titicaca søen november 2009
Lørdag 7. november 2009
Det var uvejr i nat med masser af regn og torden. Vi rejser til Peru i dag, så det generede ikke os. Vi skulle gennem Sao Paulo. Check-in her var langsom, og paskontoret og security var endnu værre. Det tog 2 timer at komme igennem alt dette. Vi ankom til Lima klokken 21:30, hvor vores guide ventede. Han taler perfekt engelsk, men vi skal kun have ham i dag og i morgen til lufthavnen. Han udleverede vouchere til hele Peru turen. Det fungerede upåklageligt, og vi kom i seng ved midnatstid.
Søndag 8. november 2009
Vi vågnede ved en masse larm udenfor. Vi stod op og nød morgenmaden, inden vi blev afhentet klokken 10:15. Vi skulle flyve til Juliaca med et stop i Cusco. Vores nye guide Alejandro stod og ventede, og vi kom fint ind til hotallet. På vejen så vi strudse og landskaber, som var forskellige fra, hvad vi ellers havde set på vor tur. I Peru hedder alle kineserrestauranter Chifa. Vi fandt en, hvor vi spiste aftensmad.

Vores hotel i Lima - det hedder Casa Andina Miraflores San Antonio

Mogenbordet i Lima

Døren til vores værelse

Man er ved at anlægge havsiden til rekreative formål

Her ser man noget af roderiet

Helt bart endnu, men der skal være boldbaner og gangarealer

Lima har de også tuktuk'er - de hedder bare noget andet

Grafitti findes overalt i verden

Meget smuk rundkørsel
Mandag 9. november 2009
Vi blev hentet klokken 07:20 for at køre til havnen. Vi skulle sejle på Titicaca søen, som ligger i 3825 meters højde. Man bliver meget hurtigt forpustet i denne højde. Vi havde fået piller mod højdesyge, så vi havde det fint. Vi var fire par i den båd, vi sejlede med. Der var et ungt italiensk par, et midaldrende par fra Peru, et ældre par fra Israel og så os. Der var to guider og en kaptajn. Først sejlede vi til Uros Øerne, som er flydende sivøer. Vi gik i land to steder. Det var interessant, men væmmeligt at gå på disse siv. Efter besøgene hos Urosfolket, sejlede vi ud på det store vand for at komme til Taquile, hvor vi skulle spise frokost. Den første timestid fik vi fortalt om øernes beboere og deres påklædning. De viste os også arbejdsredskaber. Efter dette gik vi så til bords. Frokosten var kanongod. Første ret en lokal suppe, derefter ørred med fritter og grønsager. Til sidst kunne vi vælge mellem to slags te. Den ene cocate og den anden husker jeg ikke navnet på. Cocateen gør, siger de, at man bliver vågen og kan arbejde hårdere, så man skal ikke drikke den før sengetid. Efter frokosten skulle en del af gruppen på vandring. Vi var nogle stykker, der ikke skulle med. Vi gik så ombord på båden og hyggede os med golfvittigheder. Flere af parrene ville vi møde dagen efter i bussen til Cusco.

Båden vi sejlede med 

Der er meget trafik på Titicaca søen

Her ses så nogle af Uros øerne lavet af siv

Guiden fortæller om fremgangsmåden ved at lave øer og både af siv

En gås tror jeg

Her føler man sig ikke for overvægtig

De havde også et bassin med fisk

Her broderes

Skidt og skrammel til salg - de påstår alt er håndlavet men.......

Her har vi israelerdamen

Disse siv bliver brugt til alt. Selv til at spise. Det smager ikke af noget, men der skulle være god næring i.

Man har skam også en lille have med urter

Fiskebassinet

Kaptajnen og hans ven

Her er så vores frokoststed på øen Taquile

Vi blev mødt af disse herrer, der sang og spillede

Så var der dans, og gæsterne blev indbudt til at deltage

Meget generte damer. Jeg købte en håndlavet taske til Grethe S der.

Her sidder så israelerne

Et glimt på tilbagevejen til hotellet