Mama  Safari
SHABA-SAMBURU-BUFFALO SPRINGS NATIONAL RESERVEAlle tre områder er taget under et, da man normalt kører fra det ene reservat til det andet, somme tider endda på samme tur. Billederne er under teksten.
Shaba National Reserve

Shaba National Reservat, som ligger øst for vejen, der forbinder Isiolo med Marsabit, er en af en trio med usædvanlige og attraktive reservater meget forskellige fra de andre i Kenya. Shaba National Reservat har en speciel plads i historien om Kenyas vildtpleje, for det var her i dette reservat at forfatteren Joy Adamson døde. Hendes bøger om rehabilitering af den eftergivende leopard til et liv i frihed blev aldrig fuldført. Shaba var et af Joy Adamson's store afrikanske steder, hun elskede. Det var i dette rolige vildnis at hun slap den første håndfodrede leopard løs. Shaba tog sit navn fra Mount Shaba (1525 m ), en vulkan der slukkede for ca. 5,000 år siden. Mount Shaba ligger på grænsen til reservatet.

De mest sete dyr er elefanter, løver, geparder, Grevy's zebraer, netgiraffer, girafantiloper, kafferbøfler, oryx, Grant’s gazeller, dikdik  og vandbukke. Skoven ved floden tiltrækker en vid varietet af fugle.

Reservatet har taget sit navn fra vulkanen, og der er mange vulkanske sten, som dominerer området, og intensiteten er bevist af lava strømmen, som man må passere for at nå reservatet og lodgen. Reservatets nordlige grænse er markeret af den brede, flydende Ewaso Nyiro flod på dens vej til Chanler's Falls og videre til den slutdestination i Lorian Sumpen; de høje doumpalmer også kaldet y palmer, markerer deres vej i stille kontrast til de rå og hullede trakter, som udgør det meste af reservatet.

Mange små bakker er som prikker på landskabet og med fire kilder er Shaba bedre afvandet end sine naboer. Tunge regnskyl i regntiden kan forårsage, at allerede dårlige stier kun bliver farbare for fire-hjuls-trækkere. Men dette bevirker at områdets 220 kvadrat kilometer reservat bliver endnu mere en fornøjelse. Og dette er essensen af Shaba. Den er stedet for kendere, hvor kvaliteten kommer langt før kvantiteten af dyr.

Samburu National Reserve

Samburu National Reserve ligger 325 kilometer nord for Nairobi i den varme og tørre nordlige region. Reservatet tilhører de farverige Samburu folk, nære slægtninge til Maasaierne. Området har et antal dyrearter som næsten ikke findes andre steder. Disse inkluderer Grevy’s zebra, netgiraffen og Beisa oryx alle arter kun fundet nord for ækvator. Den langhalsede girafantilope er meget yndefuld, den tilbringer meget af sin tid stående på bagbenene for at finde føde højt oppe I trækronerne. Andre dyr man ser tit er elefanter, løver, geparder, girafantiloper, kafferbøfler, Grant’s gazeller, dikdik og vandbukke. Der er over 350 arter fugle. Derimellem Somali strudsen (genkendelig på hannens blå hals og ben), isfugl, kolibrier, ørne, perlehøns og gribbe.

Dette sceniske og dramatiske område er under ækvators usympatiske sol hele året. Men lettelse kommer fra den brede slyngende flod Ewaso Nyiro, som begynder sin vej hundrede af kilometer mod vest i Aberdare bjergene, og den forsvinder gennem Samburu til Lorian sumpen. Floden er bedst i reservaterne, bred og med stærk strøm, og den har en stor bestand af krokodiller, som man ser tage solbad på bredden næsten ved hver bøjning af floden. I dens roligere og permanente pools finder man flodheste. Floden er kantet med akacier, figner og doum (y) palmer som alle giver skygge og supporterer de vilde dyr, der kommer for at drikke. Elefanter strejfer rundt i de øde bakker med forkrøblede træer, hvor en bestand af den pragtfulde farvede ørkenrose har slået sig ned. Elefanterne søger fred og tilfredshed i den lavvandede del af floden, og ind imellem kan besøgende se en stor flok bade og drikke med en ubevidst glæde.

Bufallo Springs National Reserve

Buffalo Springs National Reservat er separeret fra Samburu af Ewaso Nyiro floden. Den er mindre bakket og meget mindre tør end Samburu, men den er lige så attraktiv. Buffalo Springs har fået sit navn fra en kilde med krystal klart vand i den vestlige del af reservatet.

Den har samme arter dyr, som man finder i Samburu, men i tillæg har den også den almindelige zebra (Burchell’s). Denne er ofte set sammen med sin slægtning Grevy’s zebra selvom de ikke kan avle med hinanden. Man kan ikke forklare, hvorfor den almindelige zebra ikke findes nord for floden.

Der er et rigt fugleliv med Somali strudsen til at dominere sletten. En anden stor fugl, en meter høj, er Kori trappen. Dens opførsel er uforudsigelig, til tider løber den væk ved det første tegn på fare, og ved andre lejligheder er den overhovedet ikke bange for mennesker. Hannen har en bemærkelsesværdig opførsel med at puste sine halsfjer op, så hovedet næsten er skjult, for derefter at rejse sine halefjer så højt at de næsten ligger henad ryggen.


Beisa Oryx

Sekretærfugl

Gepard

GirafantilopeDer er en historie om, hvordan strudsen fik sin lange hals.
Strudsen og krokodillen var meget gode venner. En dag fik krokodillen tandpine, og den sagde til strudsen: "Jeg har så mange tænder, at jeg ikke ved hvilken tand, der gør ondt". Strudsen tilbød at tage et kig på tænderne, og den stak hovedet ind i gabet på krokodillen. Straks lukkede krokodillen munden og forsøgte at trække strudsen ud i vandet. Strudsen kæmpede af alle kræfter, og den trak modsat vej. Halsen blev længere og længere, men til sidst slap strudsen fri. Siden har den haft lang hals, og den kommer aldrig i nærheden af vand efter den tid.


Større kudu

Flodheste i floden