Sejlturen fra Battambang til Siem Reap 2008

Lørdag 29. november
Tidlig start. Morgenmad klokken 0615. Linda, vores lille tjener havde lavet små hjerter af en pengeseddel til os. Selve pengeværdien er meget lille, noget der ligner 5 øre. Vi drog af sted til båden. Vi skulle ned ad en lang trappe uden gelænder hele vejen og så op i båden. Sejltiden er ca. 6 ½ time. Det var noget af en oplevelse at se folkene, der bor på floden i deres flydende landsbyer. Små børn padlede af sted alene. Vi var med den normale båd, hvor de lokale  havde alle deres indkøb med.  Når vi kom til deres område tudede føreren i hornet, og et familiemedlem roede så ud og samlede personen og varerne op. Vi så en del fugle på turen, blandt andet pelikaner, skarver, flere slags hejrer, plus nogle mindre fugle jeg ikke kender.
Vi nåede Siem Reap klokken 1330, og vores bil og vores  chauffør, ventede. Det var dog ikke Brosh men hans bror, da han havde travlt med noget andet. Han ville dog komme tilbage dagen efter.
Vores hotel i Siem Reap er knageme flot. Det er **** stjernet, og alt her er dyrt i forhold til de andre steder, vi har været. Alt her koster ca. det dobbelte. Nå, det gode er, at de tager USD overalt. Selv THB tager de, men du får USD og enkelte rialer tilbage, da det mindste de har, er 1 dollar sedler.  De har et menu tilbud med tre retters menu og kaffe for 10 USD plus skat.  Det var et herligt måltid, men drikkevarerne er dobbeltpris af de andre steder,  Da vi ikke drikker meget, tager vi det ikke så tungt. Værelserne er kanongode med dejlige bløde senge. Alt er indrettet med smag. Selv i lobbyområdet er der smukt.

Her har vi folkene - Visal er den unge fyr til højre med det grønne tørklæde om halsenHer er den lokale færge

Så kom Morgenstund om bord - hun fik navnet på grund af tænderne

Er hun ikke dejlig

Her afhentes de indkøbte varer og familiemedlemmet

Man føler sig hensat til filmen " Afrikas Dronning" da de skulle igennem den tætte bevoksning på bredden