Mama  Safari
MZIMA SPRINGS  

Mzima Springs 

Det største vidunder af Tsavo Vest’s mange må være Mzima Springs, som gennemstrømmes af to hundrede og tyve millioner liter krystalklart vand hver dag, fra den underjordiske strøm, som kommer fra Chyulu Hills, 40-50 km væk. Mzima danner et paradis for et rigt optog af dyreliv med elefanter halvt neddykkede i vandet, letfodede men klodsede flodheste, tilsyneladende vægtløse, trippende henover bunden, krokodiller der tager solbad på bredden eller glider gennem vandet, gazeller, zebraer og giraffer spankulerende rundt på bredden gennem tyk akacie og bast palmer sammen med hundredvis af pludrende aber og fugle.

Mzima er også hovedkilden til Mombasas vandforsyning. Der er godt markerede natur stier, en observationsplatform og en undervands glas tank, som giver en speciel fordel ved at studere denne bemærkelsesværdige oase af fisk. Ikke langt fra Mzima Springs, langs et afmærket spor, ligger den stejle herlighed af Ngulia bratte skråning ved foden af Ngulia Hills, som er
1825 m høje. Hvert år fra slutningen af September til November, har Ngulia været base for et unikt fænomen. Lyset fra Ngulia Lodge har tiltrukket tusinder af trækfugle og man ringmærker dem her. Det er blevet et af verdens undere, og det giver en masse information om ruter og vaner for disse fugle, som er almindelige i den nordlige del af verden. 


Nedgang til undervandstanken

Vandresti


Blå aber eller  Sykes abe


Flodheste i det klare vand

Flodhest under vand

Fisk - billedet taget ved undervandstanken

Det er sandt at alle disse farlige dyr kommer til vandet.