Hanoi kokkeskole og afrejse 2008
Mandag 8.december
Vi pakkede lidt om morgenen. Afgang til kokkeskole klokken 0930. Kokken, en dame på ca. 60 år, dampede af med os i hælene til markedet. Hun viste os, hvad hun allerede havde købt, og oven i købet fået bragt til restauranten. Så det var lidt snyd. I den underste del af hendes restaurant er der kun to borde. Det ene skulle vi arbejde ved, og det andet skulle vi spise ved. Eyvinds mave havde det ikke så godt, så han legede ikke med. Han blev sat til at fotografere.  Først lavede vi en salat. Derpå dampet fisk og sidst små vietnamruller med kødfyld. Efter alt var tilberedt, satte vi os ved det andet bord, for at nyde vort arbejde. Vi fik så udleveret 2 fotos og et diplom. Hun gav os også rispapirspandekager med hjem og opskriften på rullerne. Eyvind var stadig ikke helt ved muffen til aften, og vi spiste alene. Thuý fik Eyvinds mad. Det var hyggeligt. Denne aften foregik på en fiskerestaurant ved en af søerne i Hanoi. Seafood House er navnet på denne gode restaurant. 

Der blev også taget billeder på gaden

Her er Seafood House

Gadebillede udenfor restauranten
Tirsdag 9. december
Vores sidste dag i Vietnam. Vi skulle flyve meget tidligt, så vi blev hentet klokken 0615. Da vi endelig kom til check-in var flyet aflyst. Vi måtte så en tur på Air Asia's kontor, hvor vi fik billetter til det næste fly, som skulle gå klokken 1250. Nå vi spiste så vores medbragte morgenmad. Jeg sendte en SMS til Per Butler, at han skulle ændre tidspunktet for pick-up i Bangkok lufthavn til den nye flyankomst. Da vi endelig kunne checke ind, var der vild opstandelse over, at vi havde overvægt. Per havde ikke underrettet os om, at Air Asia kun tillader 15 kg bagage pr.  pers. Vi havde 15 kg i alt i overvægt, og det kostede 75 USD. Det var bare at betale, men til gengæld var der ingen udrejseafgift. Så nu gik det mod Thailand igen.

Et sidste farvel

Sidste blik mod den røde flod

Hanoi lufthavn

Så spises den medbragte morgenmad

Ulækkert rum til de stakkels rygere