Mama  Safari

Kenya privat safari november 2012

17 dage/ 16 nætter 


DAG 01: NAIROBI

Vi vil blive mødt ved ankomst til Jomo Kenyatta International Airport. Den erfarne guide vil køre os til vores hotel for natten. Nairobi er hovedstad i Kenya, og er en af de hurtigst voksende byer i Afrika. Hvis der er tid, kan I mod ekstrabetaling tage til Karen Blixens hus, og der se hendes gamle markredskaber og hendes levestil inde i  huset. Kombineret kan man også se Langatta Giraf Center, hvor de få af typen Rothschild's giraffer bliver bevaret.
Overnatning : Panafric Hotel
Måltider : Morgenmad


DAG 02 : NAIROBI - SWEETWATERS

Vi kører om morgenen til Sweetwaters Tented Camp. Som det ses af navnet er det en teltlejr. Man har eget badeværelse og toilet, og man sover i en rigtig seng. Her skal vi på natsafari. Den bestilles ved ankomst. I området er der også  chimpanser, som er reddet ud af Burundi af Jane Goodall. Fra vores telt kan man sidde på terrassen og se dyrene ved vandhullet. Her kommer man også meget tæt på marabustorkene. De er så grimme, så kun en mor kan holde af dem.
Overnatning: Sweetwaters Tented Camp
Måltider : Morgenmad, frokost, middag 
DAG 03 : SWEETWATERS - SAMBURU

Efter morgenmaden og en tur ind i området for at se det tamme sorte næsehorn Morani (kriger), sættes kursen mod nord til Samburu området, hvor vi skal spise frokost og være i tre nætter. Det er et fantastisk område med meget specielle dyr. Girafferne ser anderledes ud og zebraerne er anderledes. Vi kører i både Samburu, Buffalo Springs og Shaba. Dyrelivet er det samme i alle tre områder, men landskabet er meget forskelligt. Her vil vi også se girafantiloper, som står på bagbenene for at nå maden. Vi vil også se krokodiller og nilvaraner ved flodbredden.
Overnatning : Samburu Lodge
Måltider : Morgenmad, frokost, middag 


DAG 04 : SAMBURU

En hel dags safarikørsel eller to gange et par timers kørsel. I vil komme til Buffalo Springs, hvor der ligesom i Samburu findes 365 fuglearter. Samburu er et fint område, samburufolket kendes på deres røde beklædning, og mændene har ofte bar overkrop. Det vil I aldrig se hos maasaierne, som er deres slægtninge langt tilbage i tiden. I dette område vil I se en type af Grant's gazellen, der hedder Peter's gazelle. Det er ikke til at se forskel på dem. Elsdyrantiloper findes også her. Den hedder også Eland. Det er den støste af alle antiloper.
Overnatning : Samburu Lodge
Måltider : Morgenmad, frokost, middag 
DAG 05 : SAMBURU/SHABA

Vi vil se en masse fugle i forskellige størrelser. Den mest almindelige er glansstæren. Den er meget smuk og rimelig nærgående. Vi vil også se krontraner og måske strudse. En anden stor fugl er sekretærfuglen. Den lever af slanger, og den har fået navn efter nogle fjer i nakken, der ligner de gamle penne, man skrev med. Her lever også en meter høj fugl ved navn Koritrappe. Trapper findes også i andre mindre udgaver med hvid eller sort bug. Hvis vi er heldige ser vi løver og geparder. Vortesvin findes overalt.
Overnatning : Samburu Lodge
Måltider : Morgenmad, frokost, middag 


DAG 06  : SAMBURU - LAKE NAKURU

Efter morgenmaden kører vi mod Lake Nakuru. Det er et af de bedste områder jeg kender. Her findes alle slags dyr undtagen elefanter. Det er området for lille til. Her findes begge slags næsehorn (hvidt og sort). De er begge grå, men de tåbelige englændere kunne ikke forstå, da hollænderne kaldte dem weit (bred), så de troede det var hvid. I Nakuru findes også colobus aber og en masse marekatte. Der har også i de seneste år været observationer af vilde hunde, som er så sjældne, fordi de er døde af forskellige sygdomme. Her er der også chance for at se leopard. Bøfler og flodheste er her også en del af.
Overnatning : Lake Nakuru Lodge
Måltider : Morgenmad, frokost, middag 
DAG 07 : LAKE NAKURU

Vi kører safarikørsel både morgen og eftermiddag. Lake Nakuru er berømt for alle sine flamingoer og pelikaner. Der er både den store og de små flamingoer i tusindvis. Man får lov til at forlade bilen på stranden ved søen. Der findes også et vandfald i området, og her må man også godt forlade bilen. Man skal dog hele tiden være opmærksom på, om dyr skulle komme i nærheden. Man skal kunne nå ind i bilen.
Der lever både leoparder, hyæner og løver her. Der findes også et utal af bavianer, og de er heller ikke ufarlige. De kan give et kraftigt bid. Lav ikke ansigter til dem. Det kan være farligt.
Overnatning : Lake Nakuru Lodge
Måltider : Morgenmad, frokost, middag 

DAG 08 : LAKE NAKURU - MASAI MARA

Vi kører efter morgenmaden til det berømte Masai Mara Reservat. Her findes igen andre dyr end i de parker, vi allerede har besøgt. Her vil vi se koantiloper og topier. Vi vil sikkert også se løver og geparder. Masai Mara er kæmpestor, og her findes også nogle få sorte næsehorn. Mara er altid dejlig, ligegyldigt hvilket tidspunkt man kommer på. Der er masser at se på, og man tror næsten ikke sine egne øjne. Det sværeste er nok, at huske alle de forskellige dyr man ser. Tag en blok med og skriv det ned med en beskrivelse, så er det nemmere, når man kommer hjem og skal sortere alle billederne.
Overnatning : Keekorok Lodge
Måltider : Morgenmad, frokost, middag DAG 09 : MASAI MARA 

I denne park kan man for penge komme op i varmluft ballon. Det koster ca 400USD. Det skal bestilles hjemmefra. Jeg synes ikke, at det er pengene værd, men nogle kan vældig godt lide det. Man starter klokken 5 om morgenen. Der er så champagne morgenmad når man lander, og der findes ingen kaffe. På tilbagevejen kører man safarikørsel.
Overnatning : Keekorok Lodge
Måltider: Morgenmad, frokost, middag
DAG 10 : MASAI MARA

I Masai Mara er der chance for at se alle " Big Five" som er elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard. Jeg synes, der skal være seks, for geparden har det så hårdt i forhold til de andre store katte. Den jager om dagen, og ofte stjæler hyæner, løver eller leoparder dens bytte. Keekorok er den ældste af alle lodgene i Mara. Den er meget hyggelig at bo på. Marekatte løber overalt, så husk at lukke døre og vinduer. De må endelig IKKE fodres. 

Overnatning : Keekorok Lodge
Måltider : Morgenmad, frokost, middag 
DAG 11 : MASAI MARA - LAKE NAIVASHA

Efter morgenmaden køres der mod Lake Naivasha. Her er der flodheste og masser af pelikaner. Hvis vi har tid så køb en sejltur på søen. Man kan også købe en ridesafari her. Der er masser af ørne og gribbe der ruger her.

Overnatning : Lake Naivasha Country Club
Måltider : Morgenmad, frokost, middag 
DAG 12 : LAKE NAIVASHA - AMBOSELI

I denne park vil vi se masser af elefanter. De har de største stødtænder af alle elefanter i Afrika. Her finder vi også gnuer og kapbøfler. Der er en masse fugle, blandt andet mange forskellige hejrer. Den største er Goliath hejren. Om morgenen har vi chance for at se Afrikas højeste bjerg nemlig Kilimanjaro. Det ligger i Tanzania, men det er flottest fra Kenyas side.
Overnatning : Amboseli Sopa Lodge
Måltider : Morgenmad, frokost, middag 
DAG 13 : AMBOSELI

Dyrene i Amboseli er ret nemme at få øje på, da landskabet er ret fladt. Selvfølgelig er der beplantning, der gør det lidt vanskeligere, men geparder og hyæner er ofte ude i det fri. Nyd dagen med safarikørsel og læg mærke til alle fuglene. Prøv om du kan se saddelstorken, når den fisker i de små vandhuller. Den er meget stor og har en rød plet på brystet.
Overnatning : Amboseli Sopa Lodge
Måltider : Morgenmad, frokost, middag 

DAG 14 : AMBOSELI - TSAVO WEST

Når man skal fra Amboseli til Tsavo West skal man køre i konvoy, og det sker to gange i døgnet. Vi skal være på plads til tiden, og en bevæbnet vagt vil stige op i en af bilerne, for at tage turen med os. I de sidste 15 år har der ikke været nogle overfald, så det hjælper med en vagt. Vi vil se mange dyr på ruten, da vi kører i bushen hele vejen. Her har vi mulighed for at se den mindre kudu. Vi vil sikkert også se klippespringere på vejen.
Overnatning : Kilaguni Lodge
Måltider : Morgenmad, frokost, middag

DAG 15 : TSAVO WEST

Vi skal en tur til næsehornsreservatet. Det er godt bevogtet. Her er der sorte næsehorn, men de optræder som regel i rødt. I reservatet findes der også andre dyr. Landskabet i Tsavo er meget imponerende. Det er både fladt og der er bjerge, der er øde og der er tæt bevokset, så man har alle former for landskab her. Hvis vi er heldige vil vi finde løver på toppen af klipperne, og leoparder ved lodgen. Selv om leoparden er den mest almindelige kat, og der er rigtig mange af dem, så ser man den meget sjældent. Den er meget sky og jager kun om natten.
Overnatning : Kilaguni Lodge
Måltider : Morgenmad, frokost, middag 
DAG 16 : TSAVO WEST

Løverne i Tsavo har et dårligt ry, da de for mange år siden jagede de mænd, der byggede jernbanen fra Nairobi til Mombasa. De dræbte og åd dem. De har også i mange tilfælde sort manke. Vi skal også besøge Mzima Springs. Disse kilder leverer vand til Mombasa. Det er helt rent, da det er filtreret gennem lava det meste af vejen.
Overnatning : Kilaguni Lodge
Måltider : Morgenmad, frokost, middag 
Dag 17 :  TSAVO WEST - NAIROBI

Afgang efter morgenmaden til Nairobi. Vi vil spise frokost inden vi kører til lufthavnen. Det vil foregå i Carnivore restaurant. Her serveres kød på spyd stegt over grillkul. På menuen er som regel oksekød, svinekød, lam, kylling, struds, antilope og lidt andet der varierer. Dertil serveres lidt salat og forskellige dressings. Når tiden er til det, kører vi til Jomo Kenyatta Airport for hjemtransport. 

Måltider : Morgenmad, frokost


Information om pris fåes ved at sende en mail

Besøg til følgende steder kan arrangeres for ekstra betaling:   Varmluft Ballon over Masai Mara

 Utamaduni (træskærerarbejder)   og  besøg i  Maasai Landsby  

I tilbudet er medregnet: 

Lufthavnstransport med assistance.
Alle måltider nævnt i programmet.
Mineralvand.
Privat safari mini bus med pop op tag, så man har et godt overblik og kan få gode billeder mens man er på safari. 
Engelsktalende guide/chauffør.    
Park indgangs billetter.
Chaufførens løn

Tilbudet gælder ikke:

- International flybillet  -  kan skaffes 
- Lufthavnsskatter
- Drikkepenge (cirka 7 USD per dag per person til chauffør/guide) 
- Drikkevarer (udover mineralvand), tobak, vasketøj og andre ting af  personlig karakter
- Måltider der ikke er angivet i ovenstående program
- Udflugter der ikke er angivet i ovenstående program 
- Visum til Kenya - fås ved indrejse - 50 USD
- Sygdomsafbestillingsforsikring ( 5 -  6 % af rejsens pris )
- Rejseforsikring
- Vaccinationer