Mama  Safari

Karen Blixen  

Karen Blixen 


Karen Blixen’s Museum ligger i udkanten af Nairobi på Karen Road. Dets historie går tilbage til 1914, under Første Verdenskrig, Med ankomsten af Karen Blixen fra Danmark. For foden af Ngong Hills, etablerede Karen Blixen sig som landmand. Efter 1931, hvor hun forlod Kenya, blev området bibeholdt af den danske stat, som Karen’s hjem.

Den danske stat donerede huset og det omliggende land til Kenya, efter det blev erklæret uafhængigt. Huset blev restaureret af den dansk stat, og blev brugt til filmoptagelserne til "Out of Africa" hvilket udødeliggjorde  Karen Blixen's bog af samme navn. Museet blev åbent for publikum i 1986.

En ting der falder i øjnene, når man ser Karen Blixen’s Museum er de smukke omgivelser. Huset blev bygget i 1910, og det har et rødt tegltag og fyldige træpaneler i værelserne. Da Karen Blixen købte ejendommen, bestod den af 2430 hektarer land, men hun udnyttede kun 243 hektarer til sine kaffetræer, resten forblev naturlig skov.

Mange af de originale møbler er udstillet i huset. Det originale køkken er blevet restaureret, og er nu åbent for publikum. Et gammelt jernkomfur, magen til det der blev brugt dengang, er udstillet, og også mange køkkenredskaber er udstillet. Rekonstruktion af kaffefabrikken, sammen med det gamle landbrugsmaskineri, er på vej. 

Museet er blevet et krydderi til forskellige aktiviteter, inkluderet private fester,  videnskabelige undersøgelser og besøgende fra hele verden. Indtægterne går til vedligeholdelse af Karen Blixens Museum og andre regionale museer.Denne kandelaberkaktus har stået der i mange årPostkort, da man ikke må fotografere indendørs

Her ser man huset, som det så ud på filmen

De gamle markredskaber

Endnu et gammelt redskab


Ngong Hills - knoerne i baggrunden