Halong Bay 2008
Torsdag 4. december
Op klokken 0630, og en tur på badeværelset. Derefter morgenmad. Den var god. Tilbage til værelset efter bagage og vasketøj til deponering, mens vi er på x-togt. Så gik det mod Halong Bay. På vej dertil så vi fire begravelser i rismarkerne. Her i nord har man den skik, at man begraver folk (ofte i rismarkerne) i tre år. Derpå graves de op igen, og ældste søn skal vaske kraniet, yngste søn fødderne, og så kan I selv tænke jer til resten. Derefter bliver de begravet i fine små mandeltræskister.  Hvor er det en dejlig båd Halong Jasmine. Og sikken en frokost vi fik. Alt godt fra havet. Drikkevarerne er meget dyre, men heldigvis drikker vi ikke meget. Efter frokosten var der afgang til en lille badestrand med udkigspunkt på toppen. Nå, den eneste viking var mig. De andre nøjedes med at dyppe fødderne, sådan nogle kyllinger. Senere var der tur til en flydende landsby, som var meget interessant. Senere var der middag med oksemørbrad. 

På vej til Halong Bay
Vietnameserne elsker farver på deres huse

Denne måde at transportere svin på, ville aldrig blive aksepteret i Danmark

Herude i rismarkerne er det, man begraver folk (det gøder) indtil benene skal op for at blive vasket

Endelig nåede vi ventestedet. Herfra blev vi samlet op til båden


Så var vi i vores egen tender - den var med Halong Jasmine på hele turen

Vikingen

Et lille uheld, der var heldigvis ingen babyer i nærheden.

Og her har vi kyllingerne

Her dyrker man østers med perler

Flydende landsby

Så gik det derudaf i vores egen tender
Fredag 5. december
Så var der afgang i vores egen private båd efter en pragtfuld morgenmad. Vi havde vores egen kok med. Vi sejlede meget længere end Jasmine normalt gik ud. Vi så flyvefisk på vej til vores bestemmelsessted.  Eyvind var ude i kajak, da vi nåede frem. Vi tøser ville ikke ud på hverken tømmerflåde eller i kajak. Vi blev om bord og nød freden. Vores kok hedder Toy, og han er en sjov spradebasse. Han var med Eyvind i kajakken, og bagefter lavede han en superb frokost til os.  Klokken ca. 1500 sejlede vi så tilbage til Jasmin. Lækker middag med kylling og kartoffelmos. Pigerne blev og så filmen om Halong Bay. Eyvind gik i kahytten for at læse.

Flyvefisk
Så er Eyvind og Toy i kajakken

Her kommer de retur

Lørdag 6. december
Denne dag startede med Tai Chi, for dem der ønskede dette. Det var ikke os, og vi var oppe, men vi så faktisk kun nogen på en anden båd udføre disse øvelser.  Vi fik en kop kaffe på dækket. Pludselig fløj en hveps op under Grethes piratbukser. Til at begynde med mærkede hun den slet ikke. Pludselig fik hun fat i en klump, og det slog den stakkels hveps ihjel. Den blev rystet ud af bukserne. Der var stor brunch klokken 0930. Den nød vi, mens vi sejlede mod land. Thuý og vores chauffør var ankommet da vi landede. Vi kørte så tilbage til Hanoi, hvor vi ankom ca 1430.  På vejen så vi nu ingen begravelser, men til gengæld så vi 8 bryllupsbiler. Ja, er der ikke det ene, er der det andet. Vi gik i baren og fik en kop øl. Klokken 1800 blev vi afhentet til middag. Det var et godt sted og rigtig god mad.