Galapagos øerne november 2009  dag 6-7-8
Fredag 20. november 2009
I dag går turen til Santa Cruz. Vi skal se kæmpeskildpadder. Først kørte vi i bus ind på øen. Vi stoppede ved to kratere. De er flotte og meget dybe. Derefter fortsatte vi til området med kæmpeskildpadderne. Vi så mange og i mange størrelser. I butikken ved stedet købte vi t-shirts og en poloshirt. Eyvind købte også en hat, hvorpå der står "I love boobies". Boobies er suler, bare for forståelsen af teksten, men det betyder også bryster. Efter skildpadderne var vi inde i en grotte. Der var ikke meget at se der. Eftermiddagen skulle foregå på shoppingtur i byen. Det sprang vi fra. Captains dinner blev heller ikke til noget denne aften. Maden ombord er dejlig, og vi fik et par glas vin.

Skulptur af en albatros i byen Puerto Baquerizo Morena på San Cristóbal

Fra samme by - ved havnen

Dette er navnet på de to kratere. Det betyder tvillingerne.

Elefantskildpadde

Cathrine og en skildpadde - det viser størrelsen af den

Skovtyran

Ikke særlig køn

Hele flokken med kameraer

Grotten

Eyvind
Lørdag 21. november 2009
Det lakker mod enden. Formiddagen var for snorklerne. Efter frokost vandrede vi på øen Española. Det første vi så var søløver med meget små unger. Der var masser af havleguaner. De har en anderledes farve, end dem vi tidligere har set. En Galapagosvåge tronede lige foran os. Der var også to andre våger meget tæt ved. På vores tur så vi også den ene af fire type slanger, der lever på Galapagos. Den var ca. 70 cm lang og på tykkelse med en finger. Vi vadede i store sten hele vejen. Vi så mange blåfodede suler og mange albatrosser med unger. Vi så også en rødhovedet tropefugl. Fregatfugle og pelikaner er alle vegne. Vi var tilbage på Letty klokken 16:30. Hver gang vi kommer tilbage, står der en kold drink og lidt snacks. Denne aften skulle vi til Captain's Dinner med de to tyskere, Hans og Curt. Det gik fint. Og vi som troede, at de var bøsser. Curt har en kæreste i Hamborg, hvor han bor, og Hans er gift og bor i Wien. Han har to børn. Men fuglefanatikere er de begge. Kaptajnen hedder Pablo.

Våge

Havleguan

Er den ikke smuk - Galapagosvåge

Havleguaner i massevis

Lavaøgle

Blåfodet sule

Nazcasule

Terne

Albatros

Albatros unge

Her forsøger albatrossen at sætte af til at komme i luften

Smuk øgle

Hvem glor på hvem?

Halen af en slange

Her er den modsatte ende

Blåfodet sule

Skovtyran

Albatrosser

Smuk men klodset
Søndag 22. november 2009
Afrejsedag. Vi skulle besøge La Galapaquera Interpretation Center på San Cristóbal før vi skulle til lufthavnen. Det er ikke specielt interessant, og slet ikke når Olando vores guide, kunne tale i timevis. Vi havde jo allerede læst på lektien, inden vi rejste hjemmefra. Nå, men efter dette gik det mod lufthavnen. Igen skulle vi mellemlande i Guayaquil, men denne gang skulle vi ud af flyet. Vi fik besked på, at vi skulle med et andet fly derfra klokken 16:00. Det fly kom aldrig. Der var ingen annoncering, så på et tidspunkt gik Pam og jeg ind, og tog fat i nakken på personalet til luftfartselskabet. Vi forlangte, at der kom information op. Det lovede de så, men det eneste der blev ændret var, at man skulle henvende sig til agenten?????  Og hvem var så det ??? Klokken 17:00 var der et fly til Quito fra samme selskab, så vi blev alle enige om at gå til dette. Vi blev holdt tilbage, mens de læssede de "normale"  passagerer ombord. Derefter kom vi alle med dette fly. Til en forandring var der en chauffør til os, og han talte fint engelsk. Han ville dog også køre os til det forkerte hotel. Vi fik ham dog underrettet om, at vi skulle til Patio Andaluz. Vi bad ham ændre dette hos selskabet, han kørte for. Han skulle også køre os næste morgen til flyet til Coca.

Byen Puerto Baquerizo Moreno

Også dette er fra Puerto Baquerizo Moreno

Så til La Galapaquera og Interpretation Center hvor de næste billeder er fra

Tilbage til Puerto Baquerizo Moreno

Næsten hele holdet. Kun Nicolas og Maria manglede. Hun blev syg, og de tog hjem efter tre dage. Ellers er det fra venstre bageste række Eyvind,Gaby, Rolf, Inga, T.J., Patsy, Jay, Mike, Hans, Pam, Jackie, og siddende fra venstre Cathrine, Brad, Bob, Kay, Janet, Curt og John

Vores sejlrute