Galapagos øerne november 2009 dag 1-2-3
Lørdag 14.november 2009
Panik i lufthavnen i Cusco. Her har man ingen scanner til bagage, så efter at have ventet ½ time på at checke ind, skulle vi skræve over vægten, så vi kunne komme ind i et rum bagved og åbne kufferterne for check. Endelig kom vi af sted. Vi landede i Quito i Ecuador. Her var alting meget moderne og det gik som en drøm at komme igennem alle security formaliteterne.
Men hvor var vores guide. Vi fik informationen til at ringe til selskabet. Efter en halv time dukkede guiden op, men chaufføren kom aldrig. Han måtte så hyre en anden til at køre os til vores hotel. De troede imidlertid, at vi skulle bo på Vieja Cuba, men dette var ændret 2 måneder før vi rejste. Vi spurgte om billetter til Galapagos, men det kendte han ingenting til. Det var et andet selskab, sagde han. Det måtte vi så tro på. Vores hotel Patio Andaluz er et godt hotel med en rigtig god restaurant. Her spiste vi aftensmad.

Patio Andaluz Hotel hvor vi skal bo tre gange.
Søndag 15. november 2009
Efter dejlig morgenmad var det bare at vente på bil/guide, der skulle bringe os til lufthavnen. Da der ikke var kommet nogen klokken 07:15, hvor vi skulle afhentes, fik vi receptionen til at ringe til selskabet, der stod på vores rejseplan. Det tog 10 minutter at komme i forbindelse med agenten. De lovede at bilen skulle være der om 5 minutter. Der kom så en bil, men han havde ingen billetter til os. Nå men da vi havde e-tickets kunne det vel ikke være så svært. Vi ankom til lufthavnen og forsøgte at finde den korrekte check-in skranke. Mens vi søgte, kom der en yngre mand og spurgte, hvor vi skulle hen. Vi forklarede, at vi skulle til Letty Galapagos. Han viste os så hen i en række, hvor en meget professionel dame havde alle papirer og boardingkort klar til os. Dette skulle Jesper & Co have fortalt os hjemmefra. Dejligt at noget fungerede. Vi lettede med kurs mod Galapagos, men vi skulle have en mellemlanding i Guayaquil. Vi skulle blive ombord på flyet, og efter en time fortsatte vi mod Galapagos. Vel ankommet gik det som smurt at blive læsset i den rigtige bus. Vi var 20 personer, der skulle på dette x-togt. Der var velkomstmøde med drinks, da vi ankom til Letty, vores båd. Derefter frokost. Alle kunne låne våddragt og snorkler, og så var der landgang. Vi gik mellem søløver og et par af dem drillede de badende. Jeg var også ude at svømme. Vandet er koldt. Da vi vendte tilbage til Letty, var der varm chokolade til alle. Efter at have drukket chokoladen, ville jeg ned i kahytten, men i vandet på dækket gled jeg, og faldt på min venstre arm, som blev skrækkelig forstuvet. Ved et røntgenfoto 7. januar viste det sig, at den har været brækket i håndleddet. Det er dog vokset fint sammen, og skal ikke brækkes op igen.

Alt dette er nødvendigt for at komme til Galapagos

Her er så øerne

Dette er fra San Cristóbal

Søløver næsten alle steder også på gaderne

Havnen

Så læsses vi ombord i pangaen

Vores skib for de næste 7 nætter

Første landgang

Her Pam. T.J. og Inga i den gule badedragt - langt tilbage ses Curt


Fregatfugl

Blåfodet sule

Brun pelikan i luften

To pangaer

Landgang

Det nærmeste Eyvind kom til at bade.

Overskyet
Mandag 16. november 2009
Min arm gjorde forbandet ondt, da jeg vågnede. Til morgenmaden sad vi sammen med et par fra Tyskland. De bor lidt syd for Heidelberg. De hedder Rolf og Gabriela (Gaby). Rolf for ned i sin kahyt, og han kom op med noget salve, der skulle påsmøres. Det skulle kunne tage noget af hævelsen, og desuden kunne det lokalbedøve lidt. Hele denne dag passede jeg min forstuvede arm. Vi fik efterhånden lært flere af vore medrejsende at kende. Der var et par fra Taiwan, John og Jackie. Der var også en Prof tennisspiller fra Ecuador og hans kæreste fra Spanien, Nicolas og Maria. Cathrine og Brad kom fra henholdsvis Edmonton i Canada og Anchorage i Alaska, og nu bor de i Saint Louis USA. Hans og Curt er begge fra Tyskland, men Hans bor i Wien. Curt bor i Hamborg. Så var der Jay og Patsy. Hun er ejendomsmægler og han hjælper hende. De bor, tror jeg nok i Boston. Bob og Kay bor også i Staterne. Han er øjenlæge, og han rejser ofte med missioner i andre lande. Vi talte en del om Tanzania med ham. Han ville vide, om det er sikkert at rejse dertil. Det mener jeg helt bestemt, det er. T.J. (Trudy Joe) er fra en by syd for Toronto i Canada, og hun deler kahyt med Pam, som kommer fra Ohio. Sidst men ikke mindt var der Mike og Janet, begge fra Usa, han havde irske rødder. Denne aften viste havet tænder, og mange ville ikke have aftensmad. Vi var kun ca. halvdelen. Til sidst var der kun Rolf, Jay, Eyvind og mig tilbage. Vi fik en øl før vi gik til køjs. 

Terner

Lavahejre

Måge

Rødfodet sule

Nazcasule

Lavahejre

Harry

Rødfodede suler

De tre både i selskabet, Letty, Eric og Flamingo

Nazcasule med unge

Janet med en fugleunge

Mike, Janet, Maria, Harry og Nicolas

Pam i forgrunden

Kaktusser

Fregatfugl ved landing

Fregatfugleunge
Tirsdag 17. november 2009
Vejret var blevet bedre og folk dukkede op til morgenmaden. Vi skulle sejle i pangaen langs øen Isabelas kyst. Vi så mange søløver. Vi så også en del blåfodede suler og Galapagos pingviner. Derefter var der frit valg på øverste hylde. Man kunne vandre, snorkle eller tage en siesta. Jeg valgte baren. Før aftensmaden var der infomøde. Vores ene guide hedder Olando og den anden Harry. Vi fik lidt historie, om hvordan kontinenter og lignende opfører sig. Harry fortalte om skred, og at Galapagos skred mod øst.

Galapagosskarver der ikke kan flyve

Blåfodet sule

Søløver

Fregatfugle i luften

T.J. i kano

Landleguan

Krabbe

Mærkeligt landskab

Til venstre en pingvin og til højre en havleguan

Denne type krabbe hedder  Sally Light Foot

Galapagosskarver

Galapagos pingvin

Havskildpadder

Søløve der leger haj

Blåfodet sule

Brun pelikan med unge

Pingvin

Pingvin

Flere Sally Light Foot krabber

Mere legen haj