Mama  Safari
Amboseli National Reserve
Amboseli National Reserve

Amboseli National Reserve, ved foden af Afrikas højeste bjerg, 5895-meter Mount Kilimanjaro, er en af de mest populære National parker i Kenya. Den ligger ca. 240 km sydøst for Nairobi meget tæt på grænsen til Tanzania. Den sneklædte top på Kilimanjaro rejser sig over skyerne og dominerer enhver udsigt over Amboseli. Amboseli blev officielt National park i 1974; den dækker kun 392 kvadratkilometer  og til trods for den lille størrelse og dens skrøbelige miljø supporterer den en lang række pattedyr, mere end 50 arter, og fugle med over 400 arter. Park rangers har tit set fugle på træk, så langt væk fra som ST. Petersborg i Rusland.

For flere år siden, var Amboseli National Reserve området, hvor så berømte forfattere som Ernest Hemingway og Robert Ruark skrev om i deres historier om storvildtjagt i det vilde Afrika. Den er også hjem for Maasai’erne, disse høje, stolte nomader hvis legendariske tapperhed og egenhændige mod i kampe mod vilde dyr,  er blevet spredt over hele verden. Mere end nogen anden stamme i Kenya, har Maasai’erne lært at leve i komplet harmoni med miljøet og de vilde dyr, der omgiver dem. Over hele Amboseli National Park er Enkaang's – Maasai landsbyer - hurtigt blevet bygget af bøjede stammer og grene, derefter tætnet med kolort, og lige så hurtigt blevet forladt, når der ikke var mere græs til dyrene, og det var tid til at flytte.

En del af  Amboseli National Reserve består af en indtørret sø, som i den flimrende hede producerer fata morgana. Sumpe og kilder, fodret af underjordiske floder fra Kilimanjaro’s smeltende sne, former et permanent vandingssted for de vilde dyr i tørtiden. Amboseli’s søbund bliver sporadisk oversvømmet og skadelige salte i grusbunden bliver opløst til en dødelig gift, for hvad der er tilbage af træer; meget få af de fine akacier, engang karakteristisk for denne region, er tilbage.Mount Kilimanjaro, hvid og krystalagtig, danner en majestætisk baggrund for Kenya’s vilde dyr, løve, elefant, leopard, næsehorn, gepard, bøffel og masser af gazeller og antiloper, som fotografer søger at få fremstillet på billeder. Man har estimeret, at der er ca. 650 elefanter, det største antal over hele Kenya. Sumpene og kilderne har opmuntret flodheste til at blive i området. Andre dyr man også ser, er gnuer, antiloper, zebraer, giraffer, girafantiloper, gazeller og bøfler. De bedste steder for at se dyr i Amboseli er omkring sumpene, og der er et udkigspunkt på Observation Hill, som giver udsigt over hele Amboseli National Park.

Gnuer

Og det berømte Mount Kilimanjaro med elefanter i forgrunden

Vortesvin

Gepard

Kafferbøfler